Team Hartedroom VIP Team

 
<a href="Activity-Feed/userId/7">Erben Wennemars</a>

Erben Wennemars

Op 6 jarige leeftijd was ik ernstig ziek, lag ik in het ziekenhuis en was het niet zeker of ik de volgende dag zou halen.  20 jaar later werd ik wereldkampioen.  Femke, blijf dromen en geef nooit op!  Ik wil Femke inspireren door 42 km voor haar te lopen.

Erben leerde op 4-jarige leeftijd schaatsen op de ijsbaan in Dalfsen. Niet gehinderd door bijzonder veel talent, maar in het bezit van een enorme dosis doorzettingsvermogen haalde hij op 17-jarige leeftijd de gewestelijke selectie. “Dit is het mooiste dat me ooit zal overkomen”, dacht hij bescheiden. Vijftien jaar later was hij tweevoudig wereldkampioen sprint, meervoudig wereldkampioen op de 1000 meter, 1500 meter en ploegenachtervolging. En winnaar van brons op de Olympische spelen van Turijn. Na zijn actieve schaatscarriere werd Erben door de NOS gevraagd om als radioverslaggever mee te reizen naar de Olympische Spelen van 2010 in Vancouver. Inmiddels is Erben een vast gezicht en een vaste stem bij NOS Studio Sport rondom schaatswedstrijden.


Doneer nu

<a href="Activity-Feed/userId/4">John van Lottum</a>

John van Lottum

"Ik ga de marathon lopen voor Femke! Ze is 8 jaar en heeft al 6 hart operaties gehad, wat is 42 km vergeleken met haar strijd!"

John van Lottum (Antananarivo 10 april 1976) is een ex-proftennisser, die in 1994 toetrad tot de professionals. Op 26 april 1999 bereikte John zijn hoogste positie op de ATP Rankings, nummer 62. In 1998 behaalde hij z'n beste resultaat door de 4e ronde op Wimbledon te halen. John nam maar liefst 21 keer deel aan een Grand Slam toernooi. John is getrouwd met Denise, is vader van Norah en Milan en woont in Amsterdam. John is momenteel werkzaam als Sponsormanager bij de Eredivisie.


Doneer nu
<a href="Activity-Feed/userId/6">Jan van Halst</a>

Jan van Halst

"Kijkt u alstublieft naar het filmpje over Doris op deze site. Doris inspireert mij om deze marathon te gaan lopen! Gééf voor Stichting Hartedroom. Het is har(t)d nodig!"

Jan van Halst (Utrecht, 20 april 1969) is ex-profvoetballer en analyticus bij Fox. Van Halst begon zijn voetbalcarrière bij Jonathan, in Zeist. Daar werd hij opgemerkt door FC Utrecht. Zijn voetbalcarrière bracht hem onder meer bij FC Twente, Vitesse en Ajax. Na zijn actieve loopbaan ging Jan aan de slag bij FC Twente waar bij tot 2012 Manager Algemene Zaken was. Momenteel werkt Jan voor sportmarketingbureau SportFive en is hij analist bij zowel FOX als Fox Sports. Jan woont in Hengelo, is getrouwd met Karin en vader van 2 kinderen.

<a href="Activity-Feed/userId/5">Kenneth Perez</a>

Kenneth Perez

"Kunnen nooit voelen wat de kinderen en ouders mee maken, maar lopen en daarmee geld inzamelen, dat lukt nog wel"

Kenneth Perez (Kopenhagen) begon zijn professionele voetbalcarrière bij FC Kopenhagen, waar hij twee jaar speelde. In 1997 werd hij door Sef Vergoossen naar MVV gehaald. Dat was het begin van een mooie cariere in Nederland die hem leidde van AZ, PSV, Twente en Ajax. Na zijn profcarrière speelde Kenneth voor de Amsterdamse amateurclub AFC in de Topklasse en momenteel speelt hij voor de Blaricumse voetbalvereniging BVV'31. Kenneth is analist bij Fox Sports, getrouwd en vader van twee zonen.

<a href="Activity-Feed/userId/13">Maarten van der Weijden</a>

Maarten van der Weijden

"Toen ik op mijn 19e getroffen werd door leukemie besefte ik me pas dat gezondheid niet vanzelfsprekend is. Het is een voorrecht om stichting hartedroom te mogen helpen om in de toekomst kinderen met cardiomyopathie een kans te geven"

Maarten was in zijn jeugd een talentvol zwemmer en deed op 19-jarige leeftijd voor het eerst mee aan het WK open water zwemmen in Hawaï. Hier werd hij negende, ondanks de lichamelijke klachten die hij hier had. Een paar maanden later hoorde Maarten dat hij acute lymfatische leukemie had. Hij verbleef een half jaar in het ziekenhuis en onderging vier chemokuren en een stamceltransplantatie. Uiteindelijk duurde zijn ziekteproces ruim twee jaar.

In het kader van revalidatie begon Maarten weer met sporten en won prompt het NK op de 800m vrij. Op 21 augustus 2008 beleefde Maarten zijn sportieve hoogtepunt; op de Olympische Spelen in Peking pakte hij het goud op de 10 km openwaterzwemmen. Zich realiserend dat hij het hoogst haalbare in de sport behaald had, stopte Maarten eind 2008 met zwemmen. In 2009 verscheen zijn autobiografie 'Beter' en in 2010 startte hij een carrière als financieel manager bij Unilever. Naast zijn werkzaamheden bij Unilever geeft Maarten veel presentaties in het bedrijfsleven. Maarten is getrouwd met Daisy en woont in Rotterdam. 

 

Doneer nu


 

Team ABN AMRO Running

Hardlopen is een van de meest laagdrempelige sporten. Met een beetje oefening kan iedereen het. Daarom is ABN AMRO al jaren sponsor van hardlopen. Naast financieren, helpen we ook graag op andere manieren een handje. Gerard Nijboer, Nederlands meest succesvolle marathonloper ooit, is ambassadeur Running bij ABN AMRO. Hij is altijd aanwezig tijdens onze grotere hardloopevenementen en organiseert verschillende loopevents. En hij bereidt het VIP Team van Hartedroom en de ABN Amro lopers voor op hun ultieme loopervaring in New York. Van de ABN Amro Running zetten de volgende sporters zich in voor Hartedroom. U kunt hen extra motiveren met een donatie voor Hartedroom.